DGS’ Aktivitetskonference 2018

Aktivitetskonferencen er et af de to årlige stormøder, hvor eleverne får direkte indflydelse på hvad DGS skal mene og kæmpe for. Det foregår i weekenden d. 23. - 25. november 2018 på Rødovre Gymnasium, og herunder vil der løbende komme alt den information, du får brug for. Har du stadig spørgsmål? Så skriv til os på kontakt@dgsnet.dk på http://facebook.com/gymnasieelever.

I kan desuden følge med på Facebook-begivenheden via dette link, hvor der løbende vil komme opdateringer: https://www.facebook.com/events/308704906607393/

 

HVAD SKAL DER SKE?

På Aktivitetskonferencen skal vi diskutere og revurdere DGS’ udtalelser, arbejdsplan, bestyrelsens politiske- og organisatoriske halvårsberetning samt den økonomiske halvårsregnskab og kommentarer dertil. Derudover skal vi på Aktivitetskonferencen diskutere nogle større og mere grundlæggende ting. Årets tema for Aktivitetskonference er nemlig Fremtidens Uddannelsessystem. Her skal vi diskutere, hvordan vi som elever ønsker, at uddannelsessystemet skal se ud og hvilke midler vi skal gøre brug af. Dette tema bygger på, at vi elever både kender kvaliteterne ved vores uddannelse og på samme tid oplever hvilke mangler der er i undervisningen. Vi er hverdagens eksperter på området, men nogle gange kan det føles som om, at der ikke bliver lyttet. Derfor er det vigtigt, at vi sammen tager handling.

Når vi står sammen er vi stærkere. I en tid med nedskæringer og færre muligheder, er vores elevdemokratiet netop vigtigere end nogensinde før. Og derfor skal vi i år på Aktivitetskonferencen har vi netop dette fokus. For hvad er det vi vil med uddannelse? Hvor vil vi hen? Og hvilke midler skal tages i brug? Sammen kan vi give vores bud på god undervisning og uddannelseskvalitet.


HVEM ER DET FOR?

Folk deltager i DGS-arbejdet på mange forskellige måder - nogen har har fokus på det helt lokale i deres elevråd, andre sidder ikke i elevrådet, men elsker at nørde paragrafer og lovtekster og skrive debatindlæg. Andre igen vil helst gå på gaden med banner og lave happenings. Men uanset, hvordan du griber uddannelsesarbejdet an, er der plads til dig i DGS, hvis du går på STX, HF og IB.

Hvorfor tager Emma, Fabian og Oliver med til AK? Det kan du høre her:


Fredag
17:45 - Ekstraordinært landsmøde
21:30 - Åbning af Aktivitetskonferencen
21:40 - Formalia
22:00 - Fokusområde-markedsplads m. fokus på arbejdsplanen 

Dagsorden for ekstraordinært landsmøde fredag aften: 
17:45 - Åbning af landsmødet 
17:55 - Formalia
18:30 - Valg af organisatorisk næstforperson 
20:30 - Lukning af mødet

Lørdag
09:00 - Bestyrelsens politiske og organisatoriske beretning, samt beretninger fra regioner og elevråd
10:45 - Intro til budget
11:00 - Gruppearbejde om budgettet
13:00 - Halvårsregnskab, samt kommentarer fra den økonomiske næstforkvinde og kritisk revision og efterfølgende debat
14:45 - Behandling af arbejdsplanen
16:30 - Intro til udtalelser
16:45 - Oplæg fra Perspektiv om fremtidsperspektiverne i elev- og studenterbevægelsen
17:15 - Behandling af budget
21:00 - Fest og bar. Stormødesekretariatet er åbent

Søndag
11:00 - Evt. behandling af forslag fra bestyrelsen
11:30 - Behandling af udtalelser
12:30 - Suppleringsvalg til menige og suppleanter


dgs_aktivitetskonference2017.jpg

BETALING

Betaling
Det koster 350,- pr. elev at deltage på DGS’ Aktivitetskonference. Dette beløb dækker kost og logi, men ikke transport. Det er udgifter, som din skole for det meste dækker.

Hvis din skole ikke vil dække det, er der mulighed for at få refunderet DSB-ungbillet eller billigere rejseform. Hvis dette ønskes skal der sendes en mail til Astrid Grove Vind Jensen på astrid@dgsnet.dk

Har man som elev eller elevråd problemer med at få selve deltagergebyret til Aktivitetskonferencen finansieret, kan man søge DGS’ elevråds- og regionsfond. Dette skal også ske ved henvendelse til den økonomiske næstforkvinde Astrid Grove Vind Jensen på astrid@dgsnet.dk


Ændringsforslag og opstillinger

Vi skal ikke kun diskutere politiken - vi skal også vedtage dét, vi bliver enige om. På Aktivitetskonferencen har man derfor mulighed for at stille ændringsforslag til flere af mødets punkter, herunder arbejdsplanen, udtalelser, mm.

Derudover har man mulighed for at lave en opstilling til de poster, som skal besættes.

Det er:

  • Organisatorisk næstforperson

  • Suppleant til bestyrelsen

Derfor vil der være et såkaldt “stormødesekretariat”, der består af mennesker, der kan hjælpe med det praktiske ift. ændringsforslag og opstillinger samt sørger for, at der er styr på dem alle.


dgs_landsmoede2018.jpg

Fællesafgange

Regionerne har arrangeret fællesafgang til Aktivitetskonferencen. I kan finde fællesafgangen for jeres region her:

Region Storkøbenhavn: https://www.facebook.com/events/559904711113226/

Region Sjælland: https://www.facebook.com/events/177751673158353/

Region Nordsjælland: https://www.facebook.com/events/174876560085932/

Region Fyn: https://www.facebook.com/events/563157254106209/

Region Nordjylland: https://www.facebook.com/events/428235011039179/

Region Østjylland: https://www.facebook.com/events/1771909119597044/

Region Midtvest: https://www.facebook.com/events/245290619499792/

Region Sydmidt: https://www.facebook.com/events/2052824801406242/

Pakkeliste

  • Liggeunderlag/madras

  • Dyne/ sovepose og hovedpude

  • Toiletsager

  • Håndklæde

  • Tøj til weekenden

  • Festtøj til vores scifi-future tema

  • Kontanter/MobilePay

  • Referat fra elevrådsmøde, hvor Aktivitetskonferencen blev diskuteret

Overnatningen foregår med eget medbragt soveudstyr. Man sover i lokaler sammen med andre mødedeltagere. Der er mulighed for, at overnatte på en stille-sovesal. 

Vi printer de relevante papirer og kompendier og udleverer dem til jer på Aktivitetskonferencen, så dem behøver I ikke selv medbringe.


Arbejdsplanen er DGS’ politiske og organisatoriske rettesnor for hvert skoleår. I den står der, hvilke kampagner vi skal føre, hvad vores årlige mål er, og hvordan vi når disse mål. 

Som noget nyt skal vi på dette års Aktivitetskonference genbehandle vores arbejdsplan. 

Arbejdsplanen er yderst vigtig for, hvordan vi arbejder i løbet af året. Hvis ikke vi gør status og evaluerer, risikerer vi at ende i en situation, hvor vores arbejde bliver afsporet. 

Det er derfor at arbejdsplanen er særligt vigtig. Og det er derfor, vi i år skal genbehandle den. 

Der vil kunne stilles ændringsforslag til arbejdsplanen på Aktivitetskonferencen. Deadline for indsending af ændringsforslag er fredag aften. 

Klik her for at læse arbejdsplanen for 2018-2019, som den blev vedtaget på landsmødet.

 

Bestyrelsens politiske og organisatoriske halvårsberetning fortæller om det sidste halve års arbejde. Den fortæller både om de kampagner der er blevet ført, om de arrangementer, der er blevet afholdt, hvad der er sket fra politisk side, mm.

Beretningen skal diskuteres på Aktivitetskonferencen, hvorefter der er mulighed for at stille spørgsmål og diskutere DGS arbejde - altså hvad der er blevet gjort godt og mindre godt samt, hvad der skal tages med til det videre arbejde.

Der kan ikke stilles ændringsforslag til beretningen, men efter debatten vil der blive stemt for eller imod beretningen.

Vi opfordrer også alle elevråd til forberede en beretning om jeres arbejde til inspiration for de andre elevråd.

Klik her for at læse bestyrelsens skriftlige beretning.

 

På Aktivitetskonferencen skal vi diskutere og vedtage budgettet for 2019. Det vil sige, at vi skal diskutere, hvad vi ønsker at bruge vores penge på, og hvilke poster vi vil prioritere. 

Ligesom til arbejdsplanen, kan der laves konkrete ændringsforslag til budgettet, som så kommer til behandling.

Deadline for ændringsforslag til budgettet er efter frokostpausen lørdag.

Klik her for at læse forslaget til budgettet.

 

Udtalelserne er den politik som vedrører gymnasieelevernes hverdag. Udtalelserne kan også omhandle, hvordan ledelsen internt i organisationen skal fungere. Derudover er det med udgangspunkt i vores udtalelser, at DGS udtaler sig til offentligheden og medierne.

Udtalelserne forældes efter 5 stormøder og kan herefter opretholdes, hvis dette ønskes, på det 6. stormøde. Det betyder, at nedenstående udtalelser skal behandles på denne Aktivitetskonference. Opretholdes de ikke slettes de. 

Deadline for at opretholde de nedenstående udtalelser - eller stille nogle nye - er lørdag aften.

Klik her for at læse de udløbne udtalelser.