Back to All Events

Landsmøde 2019

• Høje Taastrup Gymnasium Frøgård Allé 2 2630 Taastrup (map)

DGS’ LANDSMØDE 2019

Vær med, når Danske Gymnasieelevers sammenslutning holder sit 54. Landsmøde på Høje Taastrup Gymnasium d. 26. - 28. april!

Få indflydelse

Landsmødet er DGS' højeste myndighed, og det her, at dit elevråd har direkte indflydelse på DGS. I skal være med til at vedtage DGS’ politik.

På Landsmødet skal vi diskutere og vedtage den arbejdsplan, DGS skal arbejde ud fra det kommende skoleår, 2019/2020. Vi skal behandle vedtægterne, principprogrammet og udtalelser, som I har mulighed for at ændre. Det vedrører vores hverdag som gymnasieelever og det er altså her, du kan være med til at bestemme, hvilken kamp, vi som gymnasieelever skal kæmpe.

Vi skal også vælge en ny daglig ledelse, som skal repræsentere og stå i spidsen for organisationen det kommende skoleår. Derudover skal vi vælge yderligere 8 medlemmer og 3 suppleanter til DGS’ bestyrelse - måske er du en af dem?

En festlig weekend

I får en fed weekend, hvor I også får mulighed for at snakke og hygge med engagerede unge fra hele landets gymnasier. Og så skal vi have en fed fest lørdag aften med bandet Total Hip Replacement! Som repræsentant for dit elevråd lover vi dig, at du får en weekend, som du ikke vil glemme.

Total Hip Replacement spiller til DGS’ Landsmøde

HUSK at tilmelde dig her på Billetto - ellers er du ikke tilmeldt Landsmødet.

Tjek desuden begivenheden på Facebook for løbende opdateringer.

Betaling

Det er GRATIS for dig som gymnasieelev at være med til Landsmødet. Din skole betaler 350,- pr. elev, der deltager, hvilket dækker kost og logi, men ikke transport.

Som udgangspunkt dækker din skole transportsudgifter. Hvis der opstår problemer, er der mulighed for at få refunderet DSB-ungbillet eller billigere rejseform. Skriv til refusion@dgsnet.dk

Har I problemer med at få skolen til at finansiere selve deltagergebyret til Landsmødet, kan I søge penge fra DGS’ aktivitetsfond.

Landsmødet finder sted d. 26. - 28. april 2019 på Høje-Taastrup Gymnasium

Adresse: Frøgård Alle 2,2630 Taastrup

Program for weekenden:

Skærmbillede 2019-03-27 kl. 11.25.35.png

Hvor mange stemmer har I?

Er din skole medlem af DGS?

Så har I 3 grundstemmer. Herefter får I én stemme pr. påbegyndt 300 årselever.
Første deltager på Landsmødet kan bære 3 af skolens stemmer. Herefter skal I have en deltager pr. stemme. Brug nedenstående skema.

Er din skolen ikke medlem af DGS?

Så har I 1 stemme uanset antallet af elever

antal stemmer.JPG

Vær med til at forandre DGS’ politik!

Hvis I ønsker at ændre den eksisterende politik i DGS, har I mulighed for det på landsmødet ved at følge nedenstående vejledning. Alle ændringer skal behandles på landsmødet.

Generel politik

I kan foreslå ændringer i DGS’ generelle politik ved at stille ændringsforslag til vedtægterne, principprogrammet og arbejdsplanen for næste år. Benyt skabelonen til ændringsforslag.

Specifik politik

I kan foreslå ændringer i DGS’ politik på specifikke områder ved at skrive eller slette en udtalelser. Benyt skabelonen til udtalelser.

5 krav til ny undervisningsminister

Merete Riisager træder af som undervisningsminister efter det kommende Folketingsvalg. Vi vil derfor stille 5 krav til den nye undervisningsminister. Krav, som vi håber, at ministeren vil leve op til.

Kravene behandler vi samlet på DGS’ Landsmøde - men idéerne skal komme fra jer. Hvad vil I gerne have, at undervisningsministeren arbejder med i løbet af den næste valgperiode? Hvordan skal gymnasiet se ud om 4 år?

Benyt skabelonen til 5 krav til ny undervisningsminister og send jeres forslag til kontakt@dgsnet.dk. I kan stille et ubegrænset antal forslag.

Den 29. marts har vi sendt en mail med indkaldelse og materiale til jeres elevråd og jeres skoles kontor. Hvis I ikke har en mail om landsmødet mandag d. 1. april, skal I skrive en mail til jonathan@dgsnet.dk, så sørger vi for at få det sendt til jer. Hvis I har spørgsmål, er I også mere end velkomne til at skrive til jonathan@dgsnet.dk.

Vi glæder os til at se jer til DGS' landsmøde 2019!

Bestyrelsens politiske, organisatoriske og økonomiske beretning

Materiale til Landsmødet

Earlier Event: March 30