På DGS’ landsmøde ‘19 valgte gymnasieelever fra hele landet 5 krav som vi skal stille den kommende undervisningsminister efter folketingsvalget. Dette er de fem krav fra gymnasieeleverne til undervisningsministeren:

• Undervisningsministeren skal tilbagerulle overvågningsværktøjet Den Digitale Prøvevagt (DDP).

• Undervisningsministeren skal afskaffe uddannelsesloftet.

• Undervisningsministeren skal afskaffe karakterkravene på de gymnasiale uddannelser.

• Undervisningsministeren skal afskaffe fraværsbekendtgørelsen og igen lade det være op til gymnasierne at styre deres fraværspolitik.

• Undervisningsministeren skal tilbagerulle besparelserne på uddannelserne og tilbageføre midler til uddannelsessystemet, som er blevet sparet væk af effektiviseringskravene.