Debatkultur

Vi i DGS arbejder på at forbedre vores debatkultur. Det betyder, at vi under debatter ikke gentager holdninger, der er blevet sagt; at vi taler pænt og sobert; at vi kun opretholder tilbagetrukne forslag, når vi selv står inde for dem.

Ungdommens Folkemøde

DGS mener at, Ungdommens Folkemøde er et arrangement, der skal finde sted hvert år, da det bidrager til unges interesse for og deltagelse i samfundet. I forhold til Folkemødet på Bornholm giver Ungdommens Folkemøde unge mulighed for at være med til at sætte dagsordenen. Derudover ligger Folkemødet på Bornholm i eksamensperioden, hvilket gør det næsten umuligt for elever at deltage. DGS ønsker at tage stor del i Ungdommens Folkemøde, da DGS spiller en stor rolle, når det kommer til at sætte unges holdninger på dagsordenen.

Procedure ved Folketingsvalg

I tilfælde af, at der bliver udskrevet Folketingsvalg, og der ikke står specificeret noget om det i arbejdsplanen, vil denne udtalelse beskrive proceduren for dannelsen af rammer for folketingsvalgkampagnen jf. vedtægterne.

Blandt befolkningen er der et flertal imod besparelser på uddannelse og SU. Derfor vil det overordnede tema for folketingsvalgkampagnen være SU og investering i uddannelse. Måske noget med samarbejde i ESB. Produktet af kampagnen skal være paneldebatter på skoler, så de danske gymnasieelever kan tage stilling til deres kryds på et oplyst grundlag. Hvordan regionerne vil gøre dette, og hvad de ellers vil gøre i perioden op til valgdagen, vil være op til regionerne selv. Dog vil de skulle holde sig til emnet SU og investering i uddannelse, så vi kan få dette på dagsorden.

DGS vil i fremtiden arbejde hen mod og opfordre til, at eleverne på et gymnasium stemmer om deres ind- og udmeldelse, da dette er det mest demokratiske. Dog anerkender DGS også, at det i sidste ende er en beslutning, som er op til de enkelte elevråd.

Demokratiske medlems-processer