Danske Gymnasieelevers Sammenslutning søger ny presse- og kommunikationsmedarbejder

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, København

 

Har du en kærlighed for uddannelsessystemet og kommunikation, og er du passioneret, kreativ og kan formidle et indhold til noget læsbart og interessant? Som presse- og kommunikationsmedarbejder hos Danske Gymnasieelevers Sammenslutning kan du udfolde dine formidlende evner - grafisk såvel som retorisk - med en rød tråd mellem organisationens daglige kommunikation og de politiske mål, der dagligt arbejdes med.  

Dine arbejdsopgaver i deltidsstillingen er delt i mellem formidling og kommunikation til gymnasieelever og pressen, herunder udarbejdelse af kampagnemateriale (brochurer, plakater, coverbilleder etc.) og sparring med organisationens talspersoner ift. pressestrategi og vinkling. Herudover vil du også være med til at formulere vores profil, referencer og vision for organisationen igennem vores sociale medier og samtidig være med til at opbygge indhold på vores hjemmeside. Det vil være en betydelig fordel, men ikke en betingelse, hvis du har kendskab til produktion af billeder og grafik via. programmer som indesign og photoshop. Samtidig er relevant studieerfaring også velset. Du kommer til at have en stor kontaktflade med dine kolleger og have fingeren på pulsen ift. nuværende og kommende projekter i organisationen.

På sekretariatet i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning er de frivillige kræfter tæt forbundet af det engagement, de ligger i organisationen, og du vil opleve et arbejdsmiljø med mange ildsjæle i et tæt fællesskab. Hvis det lyder som et job for dig, så send os din ansøgning.

Skriftlig ansøgning sendes senest den 20. august kl. 12.00 til kontakt@dgsnet.dk eller afleveres på Elevbevægelsens Hus; Vibevej 31, 2400 København NV.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til formand Jens Philip Yazdani (50 77 48 01) eller sekretariatsleder Valdemar Greve (50 77 48 02), Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

 

Postkort fra Ljubljana

Solen skinner, vi nyder ferien, men den sætter ikke en stopper for vores kamp for de danske gymnasieelever!

To af sekretariatets nye internationale officerer, Morten og Emilie, er netop vendt hjem efter en intens uge med diskussioner om uddannelse i Slovenien og masser erfaringsudveksling med studerende fra de andre europæiske lande. I Slovenien blev der afholdt sommerskole af paraplyorganisationen OBESSU (Organising Bureau of European School Student Unions), som DGS sammen med mange af vores europæiske søsterorganisationer er medlem af. Morten og Emilie har skrevet et blog-post om deres tur – læs med her:

”Vores sommerskole har givet os super mange gode idéer, som vi glæder os til at dele med resten af de danske elever efter sommerferien. Temaet for ugen i Slovenien var ’Life Long Learning’, og vi lærte og diskuterede alt fra undervisningsmetoder til nationale realiteter og deres konsekvens. Vi talte også om, hvordan man kunne løse forskellige problemstillinger i uddannelsessystemet – især ift. dets sociale dimension – både på et lokalt, nationalt og internationalt niveau.

Blandt de 33 deltagere fra over 20 europæiske lande var der mange forskellige udgangspunkter, men også et fælles mål om at forbedre elevernes vilkår og rettigheder over hele Europa. I vores virke som repræsentanter for de danske gymnasieelever, italesatte vi blandt andet problemer med den skadelige præsentationskultur. Vi diskuterede, hvordan den også optrådte i andre lande, og hvordan forskellige af de andre landes elevorganisationer havde forsøgt at afhjælpe den. 

I DGS laver vi internationale arbejde hovedsageligt for at udveksle erfaringer og styrke vores samarbejde med vores søsterorganisationer – alt sammen for at kunne skabe et bedre uddannelsessystem i Danmark.

Fremadrettet kan I glæde jer til at følge mere med i DGS’ internationale arbejde. Vi vil gerne sikre større gennemsigtighed i, hvad vi laver, og hvordan I som elever kan bruge det. Sammen med vores andre to nye internationale officerer, Frederik Dahler og Maria Knudsen, glæder vi os til det kommende år!

I begyndelsen af august skal Frederik og vores organisatoriske næstformand, Valdemar Greve, til General Assembly i OBESSU, og derfra vil i også få en opdatering fra os. Nyd ferien indtil da!”

Jens Philip Yazdani - Gymnasieelevernes nye formand

”Med en regering, der skærer milliarder på uddannelsesområdet, og tvinger elever til at konkurrere om de bedste karakterer, skal vi unge op fra stolen og kræve en anden udvikling, for en bedre politik og bedre hverdag."

Lørdag den 29. april på det årlige landsmøde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, blev Jens Philip Yazdani fra Langkær Gymnasium, valgt som formand for organisationen.

Den tiltrædende organisationsformand mener at regeringen blander sig for meget i, hvordan gymnasierne skal styres.

”Regeringens politik skaber et destruktivt læringsmiljø. Med øget centralisering og regulering fra politisk hold, rystes fundamentet for et stærkt gymnasium. Både elever og lærere skal have frihed i deres hverdag og arbejdsplads.”, siger Yazdani.

Yazdani er ikke tilhænger af de seneste års nedskæringer på uddannelsesområdet og tror at pisk og krav er skadeligt for unges læring.

”Gymnasieskolen skal ikke drives af økonomiske incitamenter, men ambitioner om demokratiske og dannede borgere. Dette trues, ikke kun af milliardnedskæringer men også det karakter- og fraværsfokus, vi ser i dag. Vi skal ikke uddannes for at kæmpe mod hindanden, men for at vokse i fælleskab.”, mener den tiltrædende formand.

Desuden tror Yazdani, at kampen for et bedre uddannelsessystem kæmpes bedst med andre aktører i den uddannelsespolitiske verden.

”Vi skal fastholde samarbejdet med andre ligesindede, som for eksempel i Uddannelsesalliancen. Det her er ikke vores egen kamp. Vi skal være mange om den, og fortsætte det gode samarbejde, så vi sammen kan stå stærkere, end vi gør alene.”, udtaler Yazdani.

Den 1. juli tiltræder Jens Philip Yazdani som formand for DGS, sammen med nyvalgte Valdemar Greve og Laurits Lindegaard Rasmussen, der er blevet valgte som organisatorisk næstformand og økonomisk næstformand.

Kontakt
Jens Philip Yazdani
Tf: 28 51 04 98

Kom til DGS’ Landsmøde 2017!

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning holder landsmøde i weekenden fra d. 28.-30. april på Høje Taastrup Gymnasium. På landsmødet i DGS kan du, som repræsentant for dit elevråd og dit gymnasium, være med til at påvirke den politik, som organisationen skal føre. I weekenden skal arbejdsplanen for det næste skoleår i DGS vedtages. Som deltager kan du altså være med til at bestemme, hvilke kampagner DGS skal føre, og hvilke politiske fokusområder der bliver de vigtigste det næste år. Det bliver en weekend fuld af politiske diskussioner om uddannelsespolitik, men også med masser af muligheder for at møde andre elevrådsaktive fra hele Danmark. Du kan læse meget mere om landsmødet på facebook-eventet her, hvor du også finder link til tilmelding via billetto. Find vores kontaktoplysninger under fanen “Kontakt” i toppen af siden, hvis du har spørgsmål. Vi glæder os til at se dig i Høje Taastrup til landsmødet!

DGS’ Regionstræf stod i ungdommens tegn

I weekenden d. 27.-29. holdt DGS det årlige Regionstræf. I år var træffet på Østre Skole i Middelfart, og temaet var vores kampagne “Ta’ ungdommen tilbage!”. Derfor var der blandt andet oplæg fra Netværket af Ungdomsråd - NAU - som fortalte om deres arbejde med ungeråd i kommunerne. Oplægget fungerede som inspiration til, hvordan ungdommen kan vinde indflydelse i lokalsamfundene. Fagforeningen HK var også på besøg for at holde workshop om unges vilkår på arbejdsmarkedet. Her blev der diskuteret løn- og arbejdsvilkår for fritidsjob og fremtidige forhold for unge på arbejdsmarkedet. Dette var blot to af mange oplæg og workshops fra weekenden. Lørdag aften deltog de ni regioner i DGS’ klassiske regionsdyst, hvor der blev teambuildet for alvor i og på tværs af regioner og elevråd. I konkurrencer med sangskrivning, forhindringsløb og musik-quiz dystede regionerne om titlen som dystvinder anno 2017. Vinderne blev i år Region Østjylland, der for første gang i flere år hev titlen med hjem til Århus. Herunder kan du se en video, der forklarer mere om weekendens tema og aktiviteter: