Jens Philip Yazdani - Gymnasieelevernes nye formand

”Med en regering, der skærer milliarder på uddannelsesområdet, og tvinger elever til at konkurrere om de bedste karakterer, skal vi unge op fra stolen og kræve en anden udvikling, for en bedre politik og bedre hverdag."

Lørdag den 29. april på det årlige landsmøde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, blev Jens Philip Yazdani fra Langkær Gymnasium, valgt som formand for organisationen.

Den tiltrædende organisationsformand mener at regeringen blander sig for meget i, hvordan gymnasierne skal styres.

”Regeringens politik skaber et destruktivt læringsmiljø. Med øget centralisering og regulering fra politisk hold, rystes fundamentet for et stærkt gymnasium. Både elever og lærere skal have frihed i deres hverdag og arbejdsplads.”, siger Yazdani.

Yazdani er ikke tilhænger af de seneste års nedskæringer på uddannelsesområdet og tror at pisk og krav er skadeligt for unges læring.

”Gymnasieskolen skal ikke drives af økonomiske incitamenter, men ambitioner om demokratiske og dannede borgere. Dette trues, ikke kun af milliardnedskæringer men også det karakter- og fraværsfokus, vi ser i dag. Vi skal ikke uddannes for at kæmpe mod hindanden, men for at vokse i fælleskab.”, mener den tiltrædende formand.

Desuden tror Yazdani, at kampen for et bedre uddannelsessystem kæmpes bedst med andre aktører i den uddannelsespolitiske verden.

”Vi skal fastholde samarbejdet med andre ligesindede, som for eksempel i Uddannelsesalliancen. Det her er ikke vores egen kamp. Vi skal være mange om den, og fortsætte det gode samarbejde, så vi sammen kan stå stærkere, end vi gør alene.”, udtaler Yazdani.

Den 1. juli tiltræder Jens Philip Yazdani som formand for DGS, sammen med nyvalgte Valdemar Greve og Laurits Lindegaard Rasmussen, der er blevet valgte som organisatorisk næstformand og økonomisk næstformand.

Jens Philip Yazdani
Tf: 28 51 04 98

Kom til DGS’ Landsmøde 2017!

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning holder landsmøde i weekenden fra d. 28.-30. april på Høje Taastrup Gymnasium. På landsmødet i DGS kan du, som repræsentant for dit elevråd og dit gymnasium, være med til at påvirke den politik, som organisationen skal føre. I weekenden skal arbejdsplanen for det næste skoleår i DGS vedtages. Som deltager kan du altså være med til at bestemme, hvilke kampagner DGS skal føre, og hvilke politiske fokusområder der bliver de vigtigste det næste år. Det bliver en weekend fuld af politiske diskussioner om uddannelsespolitik, men også med masser af muligheder for at møde andre elevrådsaktive fra hele Danmark. Du kan læse meget mere om landsmødet på facebook-eventet her, hvor du også finder link til tilmelding via billetto. Find vores kontaktoplysninger under fanen “Kontakt” i toppen af siden, hvis du har spørgsmål. Vi glæder os til at se dig i Høje Taastrup til landsmødet!

DGS’ Regionstræf stod i ungdommens tegn

I weekenden d. 27.-29. holdt DGS det årlige Regionstræf. I år var træffet på Østre Skole i Middelfart, og temaet var vores kampagne “Ta’ ungdommen tilbage!”. Derfor var der blandt andet oplæg fra Netværket af Ungdomsråd - NAU - som fortalte om deres arbejde med ungeråd i kommunerne. Oplægget fungerede som inspiration til, hvordan ungdommen kan vinde indflydelse i lokalsamfundene. Fagforeningen HK var også på besøg for at holde workshop om unges vilkår på arbejdsmarkedet. Her blev der diskuteret løn- og arbejdsvilkår for fritidsjob og fremtidige forhold for unge på arbejdsmarkedet. Dette var blot to af mange oplæg og workshops fra weekenden. Lørdag aften deltog de ni regioner i DGS’ klassiske regionsdyst, hvor der blev teambuildet for alvor i og på tværs af regioner og elevråd. I konkurrencer med sangskrivning, forhindringsløb og musik-quiz dystede regionerne om titlen som dystvinder anno 2017. Vinderne blev i år Region Østjylland, der for første gang i flere år hev titlen med hjem til Århus. Herunder kan du se en video, der forklarer mere om weekendens tema og aktiviteter:

43.000 på gaden imod uddannelsesnedskæringer

I går, d. 13. oktober, gik 43.000 på gaden i Aalborg, Aarhus, Odense og København for at vise deres modstand imod regeringens nedskæringer på 10,2 milliarder på uddannelsesområdet. Foruden nedskæringerne på uddannelse har regeringen også foreslået at skære 20% på SU-taksterne for alle elever og studerende. I går nedlagde mere end 90 skoler undervisningen i protest og sendte dermed Venstre-regeringen et klart signal om, at den danske ungdom ikke vil finde sig i nedskæringer på Danmarks fremtid! Kampen slutter dog ikke med demonstrationerne, for der er ingen tegn på at regeringen kommer til at lytte til os, selvom vi igen i år har bevist, at der er massiv modstand mod deres politik i befolkningen.

Følg os i Uddannelsesalliancen!