Postkort fra Ljubljana

Solen skinner, vi nyder ferien, men den sætter ikke en stopper for vores kamp for de danske gymnasieelever!

To af sekretariatets nye internationale officerer, Morten og Emilie, er netop vendt hjem efter en intens uge med diskussioner om uddannelse i Slovenien og masser erfaringsudveksling med studerende fra de andre europæiske lande. I Slovenien blev der afholdt sommerskole af paraplyorganisationen OBESSU (Organising Bureau of European School Student Unions), som DGS sammen med mange af vores europæiske søsterorganisationer er medlem af. Morten og Emilie har skrevet et blog-post om deres tur – læs med her:

”Vores sommerskole har givet os super mange gode idéer, som vi glæder os til at dele med resten af de danske elever efter sommerferien. Temaet for ugen i Slovenien var ’Life Long Learning’, og vi lærte og diskuterede alt fra undervisningsmetoder til nationale realiteter og deres konsekvens. Vi talte også om, hvordan man kunne løse forskellige problemstillinger i uddannelsessystemet – især ift. dets sociale dimension – både på et lokalt, nationalt og internationalt niveau.

Blandt de 33 deltagere fra over 20 europæiske lande var der mange forskellige udgangspunkter, men også et fælles mål om at forbedre elevernes vilkår og rettigheder over hele Europa. I vores virke som repræsentanter for de danske gymnasieelever, italesatte vi blandt andet problemer med den skadelige præsentationskultur. Vi diskuterede, hvordan den også optrådte i andre lande, og hvordan forskellige af de andre landes elevorganisationer havde forsøgt at afhjælpe den.

I DGS laver vi internationale arbejde hovedsageligt for at udveksle erfaringer og styrke vores samarbejde med vores søsterorganisationer – alt sammen for at kunne skabe et bedre uddannelsessystem i Danmark.

Fremadrettet kan I glæde jer til at følge mere med i DGS’ internationale arbejde. Vi vil gerne sikre større gennemsigtighed i, hvad vi laver, og hvordan I som elever kan bruge det. Sammen med vores andre to nye internationale officerer, Frederik Dahler og Maria Knudsen, glæder vi os til det kommende år!

I begyndelsen af august skal Frederik og vores organisatoriske næstformand, Valdemar Greve, til General Assembly i OBESSU, og derfra vil i også få en opdatering fra os. Nyd ferien indtil da!”