DGS' landsmøde 2019

D. 26. - 28. april er DU er inviteret til DGS’ landsmøde på Høje Taastrup Gymnasium.

Landsmødet er Danske Gymnasieelevers Sammenslutnings højeste myndighed. Det er her, dit elevråd har direkte indflydelse på DGS.

Kom med dit elevråd og dine gymnasiekammerater til en fed weekend, hvor I vil møde unge fra landets gymnasier og beslutte DGS’ arbejde for næste år.

Aktivitetskonferencen 2018: Fraværsdemonstration, klima og ny organisatorisk næstformand

Elever og kursister fra hele landet var i weekenden 23.-25. november samlet på Rødovre Gymnasium til DGS Aktivitetskonference 2018. Arbejdet for at føre beslutningerne ud i livet er allerede i gang - første skridt er DEMO: Stop Fraværstyranniet!

Valg
Aktivitetskonferencen begyndte med et ekstraordinært landsmøde, hvor Jonathan Hove Appel blev valgt som ny organisatorisk næstformand.

DGS’ bestyrelse havde også poster på valg. Aktivitetskonferencen valgte Gertrud Lynge Mikkelsen som menigt bestyrelsesmedlem. Valget af 1.-, 2.- og 3.suppleanterne blev hhv. Liva Victoria Raarup Røhmann, Fabian Munkholm Davidsen og Sara Klit.

DGS imod nye fraværsregler
Vi diskuterede fraværsbekendtgørelsen, som trådte i kraft i oktober. Vi hørte om oplevelser med den nye fraværsregistrering, hvilket gav konkrete eksempler på bekendtgørelsens uhensigtsmæssige konsekvenser. DGS indkalder derfor til demonstrationen mod fraværsbekendtgørelsen d. 13. december på Bertel Thorvaldsens Plads i København.

DGS og de deltagende elevråd fortalte om det det sidste halve års arbejde, og i den forbindelse behandlede vi DGS’ regnskab. Aktivitetskonferencen gennemgik også DGS’ udtalelser, hvor vi tilføjede den nye udtalelse “Mere fokus på ordblinde”. Udtalelserne er politiske papirer, der har gyldighed i tre år, og derfor skal udtalelserne igen behandles på aktivitetskonferencen 2021.

DGS går ind i klimakampen
Vi genbehandlede DGS’ arbejdsplan for 2018/2019 og indførte et nyt fokusområde med titlen “Vores fremtid, vores klima”. Det nye fokusområde betyder, at DGS det næste halvår skal gøre en indsats for en grønnere fremtid igennem parlamentarisk, organisatorisk og opkvalificerende arbejde.

Vi reviderede også budgettet for 2019, så aktivitetskonferencen både besluttede den økonomiske og den politiske prioritering for det næste halvårs arbejde.

Vi ses igen!
Komikeren Jakob Thrane stand-up besøgte os lørdag aften, og han holdt ikke igen med spiddende bemærkninger mod os gymnasieelever. Aftenen sluttede med et brag af en fest.

Tak for en fed aktivitetskonference - husk at sætte kryds i kalenderen d. 26. - 28. april, hvor DGS afholder landsmødet 2019!

Billeder fra Aktivitetskonferencen kan ses her: https://www.facebook.com/71826718955/photos/?tab=album&album_id=10156688383548956

Den opdaterede arbejdsplan og udtalelserne kan læses her: http://www.gymnasieelever.dk/politiske-papirer/

Forrykt at fortsætte uddannelsesnedskæringerne på finansloven

Torsdag præsenterede finansminister Kristian Jensen Regeringens forslag til finansloven for 2019. Et forslag, hvor Regeringen vil forlænge uddannelsesnedskæringer frem til 2022, selvom vi allerede nu mærker konsekvenser ude på skolerne i en grad, at vi er chokerede over, at Regeringen kan ønske at blive ved med at skære endnu mere.

Vi har allerede set lærerfyringer, som betyder, at der er mindre tid til den enkelte elev og til feedback og læring. Derfor gør vi også alt hvad vi kan for at få stoppet nedskæringerne.

“Vi mærker allerede nu, at der er mindre tid til ordentligt feedback, og at lærerne har lidt mindre tid til at forberede undervisningen, og det er klart, at det betyder noget for, hvor meget vi får ud af undervisningen,” sagde formand Malte Sauerland-Paulsen tidligere i dag til Gymnasieskolen.

I DGS kæmper vi mod omprioriteringsbidraget i samarbejde med vores venner i Uddannelsesalliancen - følg Uddannelsesalliancen på facebook her.

Hvis du eller dit elevråd vil være med i kampen for at stoppe nedskæringerne, så hører vi gerne fra dig - skriv til os på kontakt@dgsnet.dk eller på facebook.